Menu
  • 3954 Görüntülenme
  • 18 Cevaplar

  1. #1
    Avatar Resmi
    casanova21
    Deneyimli Watçı
    Mesaj
    199
    Konu
    38
    Üye Avatarı

    Mesaj:199

    Konu:38

    Beğeni:0

    Lokasyon:bursa

    Benim merak ettiğim bir konu var.J1 vizesi ile gidenler 2. işi bulabiliyor da neden F1 ile gidenler çalışma izinleri olmadıkları için iş bulamıyorlar.Yani J1 ile gidenler, çalışma izinlerini sadece şirketin verdiği işte kullanmak zorunda değiller mi_? İkinci iş yasal oluyor mu_? Eğer yasal değilse neden işverenler J1 lı öğrencilere iş veriyorda neden F1 lı öğrencilere iş vermiyor.
  2. #2
    Avatar Resmi
    tufanoglu0535
    TW Üstün Hizmet Watçısı
    Mesaj
    932
    Konu
    16
    Üye Avatarı

    Mesaj:932

    Konu:16

    Beğeni:0

    Lokasyon:izmir

    sokratesin önermeleri gibi , hadi cevapla azuhazu
    and i wonder, if you ever wondered the same. and i still wonder..
  3. #3
    Avatar Resmi
    manhattan
    Efsane Watçı
    Mesaj
    1.280
    Konu
    12
    Üye Avatarı

    Mesaj:1.280

    Konu:12

    Beğeni:0

    Lokasyon:istanbul

    Adi ustunde J1 calisma vizesi, F1 ogrenci vizesi. Eger F1 vizesi alanlara calisma izni verilmis olsaydi herkes onu alip abd de calisirdi. Ki alinca 5 yillik aliyorsun. Ucuzundan bi okula yazil. Okula gitme devamli calis.
    Sometimes memories can kill...
  4. #4
    Avatar Resmi
    casanova21
    Deneyimli Watçı
    Mesaj
    199
    Konu
    38
    Üye Avatarı

    Mesaj:199

    Konu:38

    Beğeni:0

    Lokasyon:bursa

    manhattan Nickli Üyeden Alıntı

    Adi ustunde J1 calisma vizesi, F1 ogrenci vizesi. Eger F1 vizesi alanlara calisma izni verilmis olsaydi herkes onu alip abd de calisirdi. Ki alinca 5 yillik aliyorsun. Ucuzundan bi okula yazil. Okula gitme devamli calis.


    tamam da J1 ile giden adam kafasına göre istediği işte çalışsın o zman.Benim bildiğim çğrencinin şirketin verdiği işte çalışmak zorunda olduğudur.
  5. #5
    Avatar Resmi
    azuhazu
    Üstad
    Mesaj
    2.584
    Konu
    38
    Üye Avatarı

    Mesaj:2.584

    Konu:38

    Beğeni:0

    Lokasyon:Where Philly Loves a Winner

    casanova21 Nickli Üyeden Alıntı

    tamam da J1 ile giden adam kafasına göre istediği işte çalışsın o zman.Benim bildiğim çğrencinin şirketin verdiği işte çalışmak zorunda olduğudur.

    Oyle birsey yok,sana vize saglayan isverenin isinde calistigin surece J1 vizesinde ikinci iste calisabilirsin.Teknik olarak F1 vizesinde de calisabiliyorsun.Yani sadece okul icerisinde.Aynen TR de calisildigi gibi.Bildigim kadariyla H vizesinde ikinci bir iste yasal olarak calismak yasak.Ayrica Amerikada sen calismak istedikten sonra yasal olmayan yollada calisabilir sana essek muamelesi yapacak cok kisi bulunabilir.Nede olsa adamlara mahkumsun, F1 vizen var ama calisma iznin yok artik uc-bes dolara calisacaksin mecburen.
    Peki.
  6. #6
    Avatar Resmi
    manhattan
    Efsane Watçı
    Mesaj
    1.280
    Konu
    12
    Üye Avatarı

    Mesaj:1.280

    Konu:12

    Beğeni:0

    Lokasyon:istanbul

    casanova21 Nickli Üyeden Alıntı

    tamam da J1 ile giden adam kafasına göre istediği işte çalışsın o zman.Benim bildiğim çğrencinin şirketin verdiği işte çalışmak zorunda olduğudur.

    ISten kovulunca zaten kafana gore is ayarliyorsun, istedigin isde calisiyorsun. Yada buradayken kendin bireysel olarak is ayarlayabilirsin.

    Illa sirketin verdigi iste calisma zorunlulun yok. Ama giderken is garantinin olma zorunlulugu var.

    Is bulamazsan ne olacak turkiyeye mi doneceksin. Isin garantisini kimse veremez sana.
    Sometimes memories can kill...
  7. #7
    Avatar Resmi
    thepassenger
    Deneyimli Watçı
    Mesaj
    156
    Konu
    8
    Üye Avatarı

    Mesaj:156

    Konu:8

    Beğeni:0

    Lokasyon:Her yer

    F-1 vizesi ile kampus icinde 20 saatten fazla olmamak kaydiyla calisabiliyorsun. J-1 vizesine farkli bir yasal sinirlama getirilmediginden vizeyi alma surecinde kontratinin oldugu firmada calismak kosuluyla baska bir ikinci iste de YASAL olarak calisma sansin var. F-1 in calisamamasi gayet normal. Arada amac farki var. Biri WORK and travel, digeri STUDENT. Bu yuzdendirki universitelere kabul alirken essek yukuyle hesabi olan birinin size sponsor olmasini istemektedirler.
  8. #8
    Avatar Resmi
    casanova21
    Deneyimli Watçı
    Mesaj
    199
    Konu
    38
    Üye Avatarı

    Mesaj:199

    Konu:38

    Beğeni:0

    Lokasyon:bursa

    azuhazu Nickli Üyeden Alıntı

    Oyle birsey yok,sana vize saglayan isverenin isinde calistigin surece J1 vizesinde ikinci iste calisabilirsin.Teknik olarak F1 vizesinde de calisabiliyorsun.Yani sadece okul icerisinde.Aynen TR de calisildigi gibi.Bildigim kadariyla H vizesinde ikinci bir iste yasal olarak calismak yasak.Ayrica Amerikada sen calismak istedikten sonra yasal olmayan yollada calisabilir sana essek muamelesi yapacak cok kisi bulunabilir.Nede olsa adamlara mahkumsun, F1 vizen var ama calisma iznin yok artik uc-bes dolara calisacaksin mecburen.


    Ben mezun oldum.eğer wat ile gidersem 3 ay sonra donmek zorunda kalırım.Benim amacım 1 yıldan fazla kalmak orda.Bu yüzden f1 ile gidiyorum.Yanımda goturceğim para 1000 dolar.Bu yüzden 1 ay içinde iş bulmak zorundayım.gecen yıldan social number war.ona güveniyorum.Aksi halde 1 ay sonra donmek zorunda kalacam yada ny a gidip pedicap yapacam.
  9. #9
    Avatar Resmi
    azuhazu
    Üstad
    Mesaj
    2.584
    Konu
    38
    Üye Avatarı

    Mesaj:2.584

    Konu:38

    Beğeni:0

    Lokasyon:Where Philly Loves a Winner

    Arkadasim, diyelim aldim F1 vizeni gittin okuluna basladin.Sonra sosyal guvenlik numarana guvenip calisirim diyorsun.Sosyal guvenlik numaranin olmasi senin calisabilecegin anlamina gelmiyorki.Hadi diyelim bir is buldun numarani verdin adamlara,gocmenlik burosundakiler yapisir yakana hemen.Hem F1 vizen var hemde sanki yasalmissin gibi numarani verip calismaya basliyorsun.Umarim anlamissindir ne demek istedigimi, yoksa basin iyi bir belaya girer yani.Eger wata gidersen belki ordayken kendine internship isi bulabilirsin olmadi parayla sirkete basvurursun amerikadayken.
    Peki.
  10. #10
    Avatar Resmi
    manhattan
    Efsane Watçı
    Mesaj
    1.280
    Konu
    12
    Üye Avatarı

    Mesaj:1.280

    Konu:12

    Beğeni:0

    Lokasyon:istanbul

    azuhazu Nickli Üyeden Alıntı

    Arkadasim, diyelim aldim F1 vizeni gittin okuluna basladin.Sonra sosyal guvenlik numarana guvenip calisirim diyorsun.Sosyal guvenlik numaranin olmasi senin calisabilecegin anlamina gelmiyorki.Hadi diyelim bir is buldun numarani verdin adamlara,gocmenlik burosundakiler yapisir yakana hemen.Hem F1 vizen var hemde sanki yasalmissin gibi numarani verip calismaya basliyorsun.Umarim anlamissindir ne demek istedigimi, yoksa basin iyi bir belaya girer yani.Eger wata gidersen belki ordayken kendine internship isi bulabilirsin olmadi parayla sirkete basvurursun amerikadayken.

    Benim gittigim okulda F1 vizesiyle gelipde calisan bi cok kisi vardi. Hatta turklerin %70 i calisiyordu. Bi arkadasda ssn number i olan birinin kartiyla calisiyordu.

    Risk var ama Nyde yakalanmak biraz zor gibi. Gerci pedicap olunca bazen hatali yerde surunce falan polis kimlik soruyor. O zaman yakalanirsin
    Sometimes memories can kill...
Etiketler
Konuyu Görüntüleyenler

Benzer Konular