Menu
  • 10731 Görüntülenme
  • 3 Cevaplar

  1. #1
    Avatar Resmi
    break
    Site Yöneticisi
    Mesaj
    5.191
    Konu
    127
    Üye Avatarı

    Mesaj:5.191

    Konu:127

    Beğeni:0

    Lokasyon:Izmir

    Gocmen ve Gocmen Olmayan Vizeler

    Amerikan vatandasi olmayan herkes Birlesik Devletlere girmek icin vize almaniz
    gerekmektedir. Bu vizeler iki gruba ayrilir, gocmen vizeleri ve gocmen olmayan
    vizeler. Gocmen vizeleri surekli kalmak icin basvuranlara verilir, gocmen olmayan vizeler gecici bir sure icin kalmak isteyenlere verilir.

    Amerika disinda elciliklere basvurarak alinan gocmenlik vizesi ile Amerika ya kalmak icin gelebilirler. Amerika icinde gocmenlik vizesi icin, yasal olmayan gocmenler,
    gecici isciler, yabanci ogrenciler,ve iltica edenler, Vatandaslik ve Gocmenlik burosu USCIS den gocmen vizesine basvurabilirler. Gocmenlik vizesi alanlar otomatikmen calisma izni yesilkart alma hakkina sahip olurlar.

    Gocmenlik vizelerinde belirli sinirlamalar olup olmadigina gore iki gocmen vizesi
    cesidi vardir. Sinirlamasi olmayan gocmen vizeleri Amerikan vatandasinin yakin aile uyeleri, cocuk, anne baba, ve esine ve eski Amerikan vatandaslarina verilir. Bu vizeye 21 yasinin altinda ve evlenmemis cocuklar katilabilir. Esiniz icin de gecerli ve surekli evlilige sahip olmaniz gerekir.

    Sinirlamali gocmen vizeleri, aile veya isyeri sponsorlugu ile veya loto ile gelenleri icerir. Yesil kart her yil yapilan bir cekilis ile yaklasik 55000 kisiye Amerika da calisma izni dagitilmasidir.

    Gocmen olmayan vizeler 20 kategoriye ayrilir. A diplomatlar icin, B gecici ziyaretciler icin, C gecis yapanlar icin, D guverte uyeleri, E yatirimcilar icin, F ogrenciler icin, G uluslararasi organizasyon temsilcileri icin, H gecici calisanlar icin, I yabanci basin mensuplari icin, J karsilikli anlasmalar ile gelen ogrenciler, M akademik olmayan
    ogrenciler icin, N ozel gocmenlerin aile ve cocuklari icin, O olagandisi kabiliyetleri bulunanler icin, P Unluler ve sanatcilar icin, Q kulture degisim programlari ile
    gelenler icin, R din gorevlileri icin, ayrica TN, NAFTA ve NATO ya ayrilan vizeler vardir.

    Andorra, Australia, Austria, Belgium, Brunei, Denmark, Finland, France, Germany, Iceland, Ireland, Italy, Japan, Liechtenstein, Luxembourg, Monaco, The Netherlands, New Zealand, Norway, Portugal, San Marino, Singapore, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, and the United Kingdom vatandaslari Visa Waiver programi ile 90 gun sure ile vize almaksizin Amerikaya giris yapabilirlir.

    Gocmenlik Yasalarindaki Degisiklikler

    PERM denilen ve Isci Certifika Programi ile yeni kanunlar 28 Mart 2005 itibari ile yururluge girdi. PERM ile isci piyasasina kaliteli isci saglama gorevini Department of Labor dan alip Isverenin sirtina yuklemektedir. PERM in yururluge girmesi ile
    "Labor Certificate" daha onceden 2 yil surerken simdi 2 ayda saglanabilecek. US Department of Labor sadece uygun ucretin belirlenmesinde rol oynayacak. Onceki yasalara bagli devam eden davalar ya eski yasalar ile ya da yeniden basvuru
    yapilarak yeni yasalar ile karara baglanacak. Yaklasik 300 sayfa uzunlugunda olan PERM yasalari oldukca karmasik oldugu icin bir Avukat araciligi ile basvurularin
    yapilmasi yararli olacaktir. Section 245i altinda bulunan illegal gocmenler
    disindakiler bu yasadan fayda elde edemeyecekler.

    H-1B Profesyonel Calisma Vizesi 2007 mail yili itibari ile artik yeni basvurulari
    kabul edilmeyecek. Basvuru halinde olanlarin basvurulari kabul edilecek ve isleme konacaktir. H1-B basvurulari ise baslamadan 6 ay once yapilmalidir. $1500 basvuru ucreti ya isveren ya da basvuru yapan tarafindan odenmelidir.

    Vizelere basvuru USA icinde yapilamaz sadece Amerika disindaki Amerikan
    Elciliklerinde gerceklestirilebilir. Daha onceden H, E, L gibi vizeler pasaportun State Department e gonderilmesi ile uzatilabiliyordu, artik uzatilamayacak. Ancak bazi diplomatik vizeler hala uzatilabilir.

    I-130 Family Petitions artik onceden kabul edilmeyecek. Daha onceden yillar
    oncesinden yapilan ve kabul edilen basvurular artik simdi zamani gelince
    yapilabilecek. Onceden yapilmis Relative Petitions, (Family 1st, Family 2A ve 2B, Family 3 ve Family 4 basvurulari) kabul zamani gelene kadar bekletilecek. Fakat Amerikan vatandaslarinin birinci derece akrabalari (Immediate Relatives) icin bekleme listesi yoktur, bu basvurular zamani geldiginde hemen kabul edilecektir.Amerika'da yasayan birisi artik F-1 vizesine Amerika icinde basvuramayacak. Ancak Airport/Border Inspector e Amerika icinde okula baslamayi planladigini bildirirse basvurabilir. Amerika ya ziyaretci vizesi ile gelenler Amerika'da okula baslama planlari oldugunu UC Consulate ye belirtirlerse vizelerine "Potential Student" ibaresi yazilabilir ve boylelikle F1 degisimi US icinde yapilabilir.

    Arap ve islam ulkelerinden gelenler ozellikle gelis nedenleri ve gecmisleri
    arastirilacaktir.Daha onceden Sinirdaki veya Havaalanindaki gorevliler ozellikle Business Class vizelerde bazi kucuk sorunlari gormemezlikten gelebilirler idi. Artik en kucuk bir sorun var ise kisi Amerika'ya kabul alamayacaktir.

    Homeland Security Act in Aralik 2002 de kabul edilmesinden sonra kurulan
    Department of Homeland Security yurtici guvenlik birimlerini denetleyerek daha etkin calismasini amaclamaktadir. Immigration and Naturalization Service (INS) diye bildigimiz Gocmenlik Burosunun adi the Bureau of Citizenship and Immigration Services (BCIS) olarak degistirildi ve Homeland Security Department e baglandi.

    Daha onceden Amerika'ya vizesiz ve pasaportsuz giris yapabilen Ingiliz Kralligi
    ulkeleri ve Kanada vatandaslari artik Amerika'ya girmek icin pasaport ve bize
    almalari gerekmektedir.

    E-1, E-2 Treaty veya L-1 intra-Company Status ile Amerikada bulunanlarin esleri (yani E-1, E-2 veya L-2 vizesi sahipleri) artik Employment Authorization Document (EAD) icin basvurduklari takdirde calisma izni almabileceklerdir. Cocuklarin calisma izni yoktur.

    Section 245i 1998 oncesi Amerika'ya yasal veya yasal olmayarak giris yapmis
    kisilerin ve yasal olmayarak Amerika'da yasamis kimselerin Gocmenlige veya
    Calisma iznine basvurmasina izin veren bir yasadir.

    LIFE Act ile artik 1998 oncesi artik 2001 oncesi olarak degistirilmistir. Section 245i
    Green Kard degildir. 245i ye basvurabilmek icin ya bir isyeri tarafindan kabul
    edilmis gocmenlik durumu ya da birinci derece akrabalik nedeni ile kabul edilmis
    gocmenlik durumunun bulunmasi gerekmektedir.

    LIFE Act, V vizesi ile Yesil kart icin en az uc yil bekleyen aile fertlerinin Amerika ya gelmesine olanak saglamistir. V vizesine basvurmak icin Amerika'ya tekrar giris yapilmasi gerekmemektedir.

    Life Act, K vizesi ile Amerikan vatandaslarinin muhtemel eslerinin Amerika'ya
    girislerine olanak saglamaktadir. Nisanli vizesi olarak da bilinen K vizesi ile
    gocmenlik ve vatandaslik islemleri devam ederken eslerin Amerikaya gelmeleri
    saglanmaktadir.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

    # Internship in Israel: 2011 ...

    # MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

    # Retired Worker & Traveler: 2013 ...

    # Maldive Island: 2016

    # II. Europe Trip: 2017
  2. #2
    Avatar Resmi
    break
    Site Yöneticisi
    Mesaj
    5.191
    Konu
    127
    Üye Avatarı

    Mesaj:5.191

    Konu:127

    Beğeni:0

    Lokasyon:Izmir

    Yeni K3 vizesi ile de esler ve beraberindeki kucuk cocuklar Amerika'ya giris
    yapabileceklerdir. K3 basvurulari Amerikan vatandasi es tarafindan ayrica
    yapilmalidir. K nisanli vizesinin aksine K3 icin evli olmak zorunlulugu var. K3 e
    basvuranlarin Amerika disinda bulunmalari gerekmektedir. Amerika da yasal
    olmayarak bulunanlar K3 e basvuramaz. K3 e basvuru Amerika icinde Amerikan
    vatandasi es tarafinda olmali, elciliklerde degil. Ancak evlilik Amerika disinda
    gerceklesmis ise K3 3 basvuran kimse evliligin oldugu ulkenin elciligine
    basvurmalidir. K3 vizesi ayrica calisma hakki da verir.

    Gecerli H-1B statusundeki bir isyerinden diger bir gecerli H-1B statusundeki bir
    isyerine transfer yeni isverenin Gocmenlik Burosuna basvurusu ile gerceklesir.
    H-1B vizesinin isveren degistirilmeden uzatilmasi isverenin mumkun H-1B vize
    sayisinin degismesinden etkilenmez.

    Amerika icinde yasal olmayarak yasayan bir Yesil Kart talihlisinin Diversity
    Lottery Vizesi kabul edilmez. Eger ulkelerine geri donerlerse o zaman yasal
    olmayarak kaldigi muddet dikkate alinarak 3 yil veya 10 yil Amerikaya
    giremeyecekleri dikkate alinir. Dolayisi ile 6 aydan daha uzun muddetce
    Amerika da yasal olarak kalmaya bir kisi Yesil kart kazansa bile elde
    edemez.

    Amerikaya pasaportu olmadan, sahte belgeler ile veya diger herhangi bir sebep ile vizesi gecerli olmayan bir sekilde giris yapan bir kisi Ulkesin geri dondugunde hayati bir tehlikesi yoksa derhal geri cevirilecektir. Asylum icin basvurularinAmerikaya girisin ilk 1 yilinda yapilmasi gerekmektedir.

    Amerika sinirlari icerisinde dogan bebekler Amerikan vatandasligi hakki
    Anayasadaki 14. degisiklik ile 1868 de kabul edilmistir. ve degistirilmesi oldukca zordur. Dolayisi ile bu konuda bir degisiklik yoktur.

    Gocmenlik ve Vatandaslik

    Bu bolumde Amerikada gocmenlik ve vatandasliga gecis ile ilgili bilgileri ve
    danisabileceginiz avukatlari bulacaksiniz. Bir yabanci kokenli kisinin Amerikan
    vatandasligina gecis surecine "naturalization" denir. Vatandas olarak Amerika
    Birlesik Devletleri nin yasalarin uyacaginizi kabul edip karsiliginda devlet
    korumasina sahip olacaksiniz.

    Vatandasliga gecis sureci oldukca uzun ve karmasik oldugundan bir avukat
    tutmaniz ve onun direktifleri dogrultusunda hareket etmenizde yarar vardir. Temel olarak iki sekilde Amerikan vatandasi olursunuz, Amerika topraklarinda dogarak veya Amerikan vatandasi yakin akrabaniz yoluyla. Diger tum durumlarda naturalization surecinden gecmeniz gerekir.

    Naturalization surecine katilmak icin bazi yasal sartlari sagliyor olmaniz
    gerekmektedir. Bu sartlar, fiziksel olarak 5 yil surekli olarak (esi dolayisi ile vatandas olanlar icin bu sure 3 yildir) Amerika da bulunma ve yasama sarti, bu sart ile 5 yilin en az iki bucuk yilinda fiziksel olarak Amerikada yasamak gerekmektedir. Bu sure icerisinde herhangi bir adli olaya karismamaniz ve ahlaki olarak iyi karaktere sahip bir yasam surmeniz gerekmektedir.

    Diger sart, yasinizin en az 18 olmasi gerekmektedir. 18 yasindan kucuk iseniz
    Amerikan vatandasi olan aileniz sizin icin basvurabilir ve 5 yil yasamak zorunda degilsiniz.

    Inglizce konusma, anlama, yazma ve okumaniz olmali. Ayrica Amerikan tarihi ile ilgili bir testten de gecmeniz gerekmektedir. Bu testten gecemezseniz tekrar girebilirsiniz. Ayrica Amerikan yasam sistemi kavramaniz ve anayasaya ve her turlu kanun ve kurallara karsi olmamaniz ve kabullenmeniz gerekmektedir. Bu sure sonunda yemin toreni ile anayasaya bagli kalacaginiza dair yemin etmeniz istenecektir.Vatandaslik ile sahip olacaginiz bazi haklar, oy kullanma, devlet islerinde calisabilme, Cocuklarinizi da vatandas yapabilmedir.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

    # Internship in Israel: 2011 ...

    # MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

    # Retired Worker & Traveler: 2013 ...

    # Maldive Island: 2016

    # II. Europe Trip: 2017
  3. #3
    Avatar Resmi
    stephen
    Wat Profesörü
    Mesaj
    666
    Konu
    30
    Üye Avatarı

    Mesaj:666

    Konu:30

    Beğeni:0

    Lokasyon:newyork

    eyv kanka saol bilgiler için. gerci bunlar ii haberler deil biraz canımı sıktı yaa
  4. #4
    Avatar Resmi
    Roma
    Üstad
    Mesaj
    2.129
    Konu
    63
    Üye Avatarı

    Mesaj:2.129

    Konu:63

    Beğeni:0

    Lokasyon:Baku

    eline saglik.
    Şirket Seçim Yönergesi
    VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ


    BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE
Etiketler
Konuyu Görüntüleyenler

Benzer Konular