MemberPanel

TW - Sponsor

TW - Sponsor
TW - Sponsor
TW - Sponsor

Work and Travel'da Sosyal Yasam ve Travel Work and Travel programı esnasında tecrbe ettiğiniz günlük yaşam, sosyal aktiviteler. Gece hayatı, konser, spor aktiviteleri, geziler vb.

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
  #11 (permalink)  
Alt 05-08-2011, 01:17 AM
Deneyimli Watçı
 
Üyelik Tarihi: Apr 2011
Mesajlar: 249
Tesekkür et: 0
Bu kullanici simdiye kadar 0 yorumundan 0 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 6
gurme is on a distinguished road
Standart

Alıntı:
quinzeo´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
vizenizde "M" yazması, Multiple Entry anlamına gelir,yani vize süreniz boyunca abdye dilediğiniz kadar giriş,çıkış yapabilirsiniz. eğer "1" yazarsa,bu Single Entry dir yani çıktıktan sonra abdye giremezsiniz.M veya 1 olmasını kafalarına göre veriyo konsolosluk.benim iranlı oda arkadaşımınki "1" di mesela. ama bildiğim türkler içinde herkes "M" idi...
çok kafanıza takmayın ,single entry genelde çok özel vizelere veriliyo (K1,E-DV gibi) muhtemelen sizinki M olacak.Vizenizi aldığınızda bakarsınız.

Kanada vizesi 75$ olmakla beraber başvuru için gerekli evrakları Roma nickli arkadaşımız yazmıştı bir yerlerde...bende bi gidersem kısmetse,kendi tecrübelerimi yazacağım...Ayrıca mutlaka ve mutlaka DS-2019 yanınızda olmak zorunda,çünkü o belge bizim "Exchange Status" umuzu simgeliyor.J1 vizesinin,bu belge olmadan hükümsüz olduğu heryerde yazılı....
eyw. üstad sagolasın bilgiler için.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
  #12 (permalink)  
Alt 05-08-2011, 01:34 AM
Araştırmacı Watçı
 
Üyelik Tarihi: Oct 2010
Mesajlar: 83
Tesekkür et: 0
Bu kullanici simdiye kadar 0 yorumundan 0 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 7
qreatiwe is on a distinguished road
Standart

Teşekkürler ben bi araştırayım yinede Kanada vizesini
__________________
Only those who risk going to far can possibly know how far they can go!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
  #13 (permalink)  
Alt 05-08-2011, 02:16 AM
Deneyimli Watçı
 
Üyelik Tarihi: Apr 2010
Mesajlar: 159
Tesekkür et: 0
Bu kullanici simdiye kadar 0 yorumundan 0 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 7
quinzeo is on a distinguished road
Standart

bildiğim kadarıyla sınır kapısından alınamıyor.sınıra gidip,geri dönen birileri vardı,yazmıştı burada.ama en rahat alınabilecek yerler bildiğim kadarıyla Seattle ve Buffalo konsoloslukları.sınırlara yakın olduğu için daha rahat olur.ben bu yaz şansımı los angeles başkonsolosluğunda deneyeceğim.

@gurme , rica ederim

@qreative , umarım kısmet olur sanada vize için faydalı birşeyler bulursan beni haber et.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
  #14 (permalink)  
Alt 05-08-2011, 02:54 AM
Araştırmacı Watçı
 
Üyelik Tarihi: Oct 2010
Mesajlar: 83
Tesekkür et: 0
Bu kullanici simdiye kadar 0 yorumundan 0 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 7
qreatiwe is on a distinguished road
Standart

Alıntı:
quinzeo´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
bildiğim kadarıyla sınır kapısından alınamıyor.sınıra gidip,geri dönen birileri vardı,yazmıştı burada.ama en rahat alınabilecek yerler bildiğim kadarıyla Seattle ve Buffalo konsoloslukları.sınırlara yakın olduğu için daha rahat olur.ben bu yaz şansımı los angeles başkonsolosluğunda deneyeceğim.

@gurme , rica ederim

@qreative , umarım kısmet olur sanada vize için faydalı birşeyler bulursan beni haber et.
baya bi bakındım ama en son Kanada konsololuğun sitesinde yazılanları okudum pek de bişe yok. Belki benim görmediğim bişey de olabilir bakabilirsin burdan :Visiting Canada: Temporary Resident Visas – How to apply umarım kısmet olur
__________________
Only those who risk going to far can possibly know how far they can go!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
  #15 (permalink)  
Alt 05-08-2011, 03:06 AM
Deneyimli Watçı
 
Üyelik Tarihi: Apr 2010
Mesajlar: 159
Tesekkür et: 0
Bu kullanici simdiye kadar 0 yorumundan 0 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 7
quinzeo is on a distinguished road
Standart

link için sağol.ben de kendi baktığım bilgi sayfasının linkini yazayım,belki lazım olur.burada doldurulması gereken formlar,gerekli belgeler falan herşey yazılı.formlarda pdf olarak mevcut.

Applying for a Visa in Los Angeles
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
  #16 (permalink)  
Alt 05-08-2011, 03:39 AM
Araştırmacı Watçı
 
Üyelik Tarihi: Oct 2010
Mesajlar: 83
Tesekkür et: 0
Bu kullanici simdiye kadar 0 yorumundan 0 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 7
qreatiwe is on a distinguished road
Standart

Alıntı:
quinzeo´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
link için sağol.ben de kendi baktığım bilgi sayfasının linkini yazayım,belki lazım olur.burada doldurulması gereken formlar,gerekli belgeler falan herşey yazılı.formlarda pdf olarak mevcut.

Applying for a Visa in Los Angeles
Linke baktım sanırım bize lazım olan kısım burası:

REQUIREMENTS FOR TEMPORARY RESIDENT VISA APPLICANTS WITH TEMPORARY STATUS IN THE US
You must provide proof of lawful temporary status in the United States

If you are in the United States with temporary status, please provide:

Your US Non-Immigrant Visa, (whether it is in your current passport or an expired passport)
The original I-94 card issued by US authorities at the time of your entry into the US
If you are in the United States with B1/B2 status, please provide:

Proof of ties to your country of usual residence.
This should include (but is not limited to):

Proof of intention to return to that country (e.g.: airline tickets, travel itineraries),
Proof of employment (e.g.: letter from employer, recent pay stubs, tax returns),
Proof of studies (transcripts, letter from school) and
Proof of funds (e.g.: bank records, property ownership documents).
(If you are visiting a family member in the US, you should also provide proof of that family member's lawful status in the US)

If you are in the United States with F-1 or M-1 status, please provide:

Your original SEVIS I-20 form endorsed within the past 12 months by your student advisor for re-entry to the US and
Proof of registration for the current term.
(If you are now in the practical training phase, you should also submit your employment authorization document and a letter from your employer or other proof of current employment.)

If you are in the United States with H-1 status, please provide:

Your original I-797 approval notice form and
A letter from your employer or other proof of current employment.
If you are in the United States with J-1 status, please provide:

Your original DS-2019

If you are in the United States with L-1 status, please provide:

Your I-797 approval notice form and
A letter from your employer or other proof of current employment.
If you are in the United States and the holder of a blue-covered US Refugee Travel Document, please provide:

A letter from your employer or other proof of current employment or,
If you are a student, originals of your most recent transcript and proof of current enrolment
If you are in the United States with a diplomatic or official passport, please provide:

Anote verbalefrom your office stating the purpose and duration of your travel to Canada
__________________
Only those who risk going to far can possibly know how far they can go!

Konu qreatiwe tarafından (05-08-2011 Saat 03:44 AM ) değiştirilmiştir.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
  #17 (permalink)  
Alt 05-08-2011, 04:03 AM
Deneyimli Watçı
 
Üyelik Tarihi: Apr 2010
Mesajlar: 159
Tesekkür et: 0
Bu kullanici simdiye kadar 0 yorumundan 0 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 7
quinzeo is on a distinguished road
Standart

kesinlikle...ama J1 statümüz de haliyle geçici olduğu için B1/B2 kısmındaki "Proof of ties to your country of usual residence" başlığına kanıt göstermek gerekecek. ben okuldan öğrenci belgesi ve dönüş biletimin kopyasını göstereceğim.(Roma nickli üye öyle yapmış.) tahminimce yeterli olur. sonuçta bizim yaşımızda birinden daha fazla kanıt beklemeyezler...

bu konsolosluklarda acayip ha. B1/B2 statüsünde birisinden "Proof of funds (e.g.: bank records, property ownership documents)" istiyorlar. kim turist olarak gittiği bir ülkeye banka hesap kayıtlarını,tapularını götürür ki???
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
  #18 (permalink)  
Alt 05-16-2011, 03:00 PM
Araştırmacı Watçı
 
Üyelik Tarihi: Oct 2010
Mesajlar: 83
Tesekkür et: 0
Bu kullanici simdiye kadar 0 yorumundan 0 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 7
qreatiwe is on a distinguished road
Standart

Alıntı:
quinzeo´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
kesinlikle...ama J1 statümüz de haliyle geçici olduğu için B1/B2 kısmındaki "Proof of ties to your country of usual residence" başlığına kanıt göstermek gerekecek. ben okuldan öğrenci belgesi ve dönüş biletimin kopyasını göstereceğim.(Roma nickli üye öyle yapmış.) tahminimce yeterli olur. sonuçta bizim yaşımızda birinden daha fazla kanıt beklemeyezler...

bu konsolosluklarda acayip ha. B1/B2 statüsünde birisinden "Proof of funds (e.g.: bank records, property ownership documents)" istiyorlar. kim turist olarak gittiği bir ülkeye banka hesap kayıtlarını,tapularını götürür ki???
Haklısın J-1 statüsündeyken zaten ABD dışına çıkma fırsatımız pek olmaz. B1/B2 kısmına öğrenci belgesi ve uçak biletlerini göstermek mantıklı olabilir.Ayrıca transciptte gösterebilirsin. Ya acayip prosedür var. Şu Roma adlı üyenin bu konuyla ilgili açtığı başlığı paylaşabilir misin ya bende bi inceleyeyim. Zaten Canada olmadı Meksika'da şansımı denicem ben
__________________
Only those who risk going to far can possibly know how far they can go!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ABD'de İnterrail justice Erasmus ve Interrail 20 03-11-2012 01:15 PM
ABD'de iftar Fiorex Work and Travel Önemli Bilgi Arşivi 35 12-27-2009 09:32 PM
Abd de Poligon yakuza Serbest Kürsü ve Anket Bölgesi 4 04-14-2009 02:10 AM
ABD'de ne satabiliriz? leventnoir TW Arşiv 3 05-29-2008 10:07 PM
Askerlik Yoklama Ve Yurt Dışına Çıkış Yasağı umut1905ua Serbest Kürsü ve Anket Bölgesi 3 05-28-2007 11:35 PM