MemberPanel

TW - Sponsor

TW - Sponsor
TW - Sponsor
TW - Sponsor

Work and Travel Genel Bilgi Alanı Diğer kategorilere girmediğini düşündüğünüz tüm paylaşımları bu alandan yapabilirsiniz

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
  #1 (permalink)  
Alt 03-18-2012, 06:26 PM
Efsane Watçı
 
Üyelik Tarihi: Jan 2011
Mesajlar: 1.393
Tesekkür et: 34
Bu kullanici simdiye kadar 148 yorumundan 185 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 25
Ugur has a brilliant futureUgur has a brilliant futureUgur has a brilliant futureUgur has a brilliant futureUgur has a brilliant futureUgur has a brilliant futureUgur has a brilliant futureUgur has a brilliant futureUgur has a brilliant futureUgur has a brilliant futureUgur has a brilliant future
Ugur - MSN Üzeri Mesaj Gönder
Standart Work and Travel nedir?

Arkadaşlar birçok ilk giden arkadaş sürecin tam olarak farkında değil.Elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım.

Work and Travel nedir?Süreci nasıl işler?

Work and Travel (WAT) yada Summer Work and Travel (SWT) programına başvurmak için ön lisans,lisans veya yüksek lisans programında okumak gerekmektedir.Yaş sınırı 18-26 olmakla birlikte 26'dan büyük olan öğrencilerinde katıldığı oluyor.18'den küçük biri aldımı bilmiyorum..Bu program kapsamında çalışma süresi 15 Mayıs - 1 Ekim.Bu sınır Türkiye için geçerli.Diğer ülkelerin sınırları farklı olabilir.

İlk adım olarak hangi kurumlar işin içinde onlardan başlayalım.
  1. Türkiyedeki danışmalık firması (danışman firma),
  2. Amerikadaki sponsor firması (sponsor),
  3. Ve Amerikadaki işveren..

Bu arada bu program kapsamındaki prosedürü çok iyi bilen work and travel adayları Türkiye'den herhangi bi şirkete yazılmak zorunda değil bunu belirtmek isterim.Direk Amerikadaki şirketle irtibata geçip işlemlerinizi başlatabilirsiniz.Fiyat konusunda bi miktar avantajlı ancak iş yükü oldukça fazla.Bu seçenek 2. veya daha sonra giden arkadaşlar için mantıklı ancak dediğim gibi iş yükü oldukça fazla.Bu bilgiyi konsolosluktan direk buraya alıntı yapıyorum
Alıntı:
There is no requirement for students interested in the Summer Work & Travel Program to make arrangements through a local agent.


Tabi sadece bu 3 yer değil ama en çok duyacağınız kurumlar bunlar olacak.Bu iş nasıl yürür?
Türkiyedeki danışmalık firmaları (Advis,Armada Grande,Atlas work,Eduyork,,Global Vizyon,Ozman,TROY,Ukla Abroad,United Towers,Westline Alfabetik sıraya göre örnek teşkil etmesi için yazdım) Amerikadaki sponsor firmalar ile anlaşırlar(CIEE,CCI, CETUSA, InterExchange, Intrax, CHI Alliances Abroad, Spirit, IntoEdventures kaynak:Work And Travel - Vikipedi)

Öğrenci yani wat adayı danışman firmaya gider ve wat programına katılmak istediğini söyler ve kişisel amaçları yönünde iş listesinden iş seçer.Danışman firmadaki iş listesinin zenginliği çalıştığı sponsor firma sayısına bağlıdır.Asıl iş imkanını sponsor firma sağlar.Sponsor firma işverenlerle anlaşarak uygun ve öğrencinin çalışabileceği işleri danışmanlık firmalarına sunar onlarda öğrenciye sunar,aynı şeklide konaklamada bu şekilde sağlanır..Öğrencinin danışmanlık firmasına kaydolmasıyla süreç başlar.(Hangi danışmanlık şirketi seçeceğinizi çok iyi araştırmalı o şirketle giden kişilere fikirlerini sormalısınız.Şirket Seçim Yönergesi (Ortak Bildiri) Yandaki başlık size şirket seçme konusunda yardımcı olacaktır.)

Gerekli belgeler

Şirkete kayıt yaptırdıktan sonra şirket sizden işlemlere devam edebilmek için belgeler isteyecektir.Bunlardan ilki Pasaport ve öğrenci belgesidir.Pasaport alırken biz öğrenciler bu program kapsamında yasaların bize sunduğu imkan doğrultusunda " 1 yıl Harçsız Pasaport" alabilmekteyiz.Ücretsiz değildir..Bunu karıştırmamakta fayda var.Normal bi vatandaş pasaport çıkarırken iki farklı ücret öder.(Bakınız:2012 Yılı Pasaport Harç Bedelleri | İEM PASAPORT)
  • Pasaport defter ücreti
  • Pasaport harç ücreti

Bizler Harç bedelini ödemekten muafız.Peki nasıl olacak bu iş?

Danışmanlık şirketinden sizin bağlı bulunduğunuz öğrenci işlerine yazılan bir mektupta Work and Travel porgramıyla yutr dışına çıkacağınızdan harçsız pasaport alabilmek için gerekli belgeleri istersiniz.Öğrenci işleri sizin adınıza harçsız pasaport alabilmeniz için bi belge düzenler.Siz bu belge ile Önce Veri Dairesi'ne gidip bu belgeyi imza ve kaşe ile onaylatırsınız.Sonra onaylattığınız bu belge ve pasaport için uygun bi fotoğraf ile Emniyet Müdürlüğüne gidersiniz.Sizin parmak iziniz alınır.Ve pasaportunuz size daha sonra postalanır.

Pasaport için ek bilgi

Eğerki bu programa 2 veya 3 kez katılmayı planlıyorsanız harçsız pasaport yerine pasaport harcını 10 yıllık ödeyerek almanızı tavsiye ederim.Çünkü yeni (bordo) pasaportlar süresi uzatılmıyor ve 2. yıl gitmek isterseniz yeni pasaport çıkartmanız gerekiyor.Ve vize görüşmesinde eski pasaportu bulundurursanız size referans olacağı için birden fazla pasaport oluyor her geçen yıl..Ve her yıl harçsız pasaport için ordan oraya gidip uğraşıyorsunuz.10 yıllık aldığınızda vizeleriniz aynı pasportta oluyor ve hepsini taşımanız gerekmiyor.Ancak bu durumda Pasaport harç bedeli ödemeniz gerekiyor.

Bi diğer önemli belge ise DS-2019 belgesidir.Belkide en önemli belgedir.Bu belge için sizin pasaport bilgileriniz ve öğrenci belgeniz gereklidir.Bu belgeler olmadan DS-2019 belgesi alamazsınız.O yüzden pasaport ve öğrenci belgerinizi hazır bulundurun.

İş seçimi

Danışmanlık firmanız sizin isteğinize uygun iş olanaklarını size sunar.Siz bu listeden;konaklama ücreti,saat ücreti,Lokasyonu,Overtime(fazla mesai) ve ingilizce seviyesi bilgilerine göre bi seçim yaparsınız.Lütfen bu konuda çok iyi araştırma yapın ve istemediğiniz bi iş türünde çalışmayın.Sonuçları psikolojik olarak çok ağır olabiliyor.İstediğiniz işi seçmek için Kasım-Aralık-Ocak ayları idealdir.Bu dmek değilki istediğiniz işi daha geç bulamazsınız.Sadece zorlanırsınız aş iş listesi arasından istediğiniz türde iş bulmakta.Diyelimki işinizi seçtiniz,

Job offer(yani istediğiniz işe başvuru belgesi) bilgilerini doldururken en önemli bilgi çalışma tarihi aralığıdır.Çalışmak istediğiniz tarihi Ay/Gün/Yıl olacak şekilde doldurun.(örn: 06/10/2012 ile 09/10/2012 arası).Bu tarihler DS-2019 belegnize ordan vize bitiş tarihinize yansıyacak.Ve bu vize bitiş tarihinden itibaren 30 gün daha Çalışmadan Amerika içinde bulunma hakkınız var.Travel için bu zamanı kullanabilirsiniz.Çalışma sınırı olan vize bitiş tarihi sizi yanıltmasın.Job offer belgeside tamam ne yapıcaz?

Job offer belgesini danışmanlık şirketiniz sponsora göndererek DS-2019 yani çalışma izin belgenizi ister.Ve bu belge gelene kadar sizin için uygun bir vize görüşme tarihi belirlenir.Grekli belgelerle birlikte (lütfen yandaki konuya bakın:Vize Görüşmesi Nasıl Yapılır ? Detaylı Anlatım.) vize görüşmesine gidilir.Vizenizi aldığınızı varsayarak sıradaki adım valiz hazırlama ve uçak biletleri ayarlamadır.Uçak bileti alırken aceleci olmayın.Nisan-Mayıs aylarında uygun fiyata bilet bulabilirsiniz.Daha önceki yıllarda aynı güzergaha ne kadar ödendiğini öğrenerek kıyas yapın.Valiz hazırlığına ise sürekli devam edin.Elinize kalem kağıt alıp aklınıza gelenleri not ederek yazın.İlk gidişiniz ise tedbirli hazırlık yapmanızda fayda var.

Umarım sorunsuz bi yaz tatili geçirirsiniz..

Tüm bu süreçte size faydılı olacağını düşündüğüm konu başlıklarının linklerini ekliyorum bakmanız sizi yararınıza olacaktır..

Konu Ugur tarafından (05-01-2012 Saat 02:47 AM ) değiştirilmiştir.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
Bu kullanici 5 yapmis oldugunuz bu yorumu hakli ve yararli buldu ve tesekkür etti Ugur :
Amadeus35 (11-27-2012), cAv (02-19-2013), inek (03-18-2012), ugrdmrz (12-30-2012), __Bilal__ (03-18-2012)
  #2 (permalink)  
Alt 06-12-2012, 04:49 AM
Hayalperest Watçı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2012
Mesajlar: 18
Tesekkür et: 0
Bu kullanici simdiye kadar 2 yorumundan 2 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 0
lordridley is on a distinguished road
Standart

teşekkür ederim
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
  #3 (permalink)  
Alt 06-12-2012, 10:18 AM
Deneyimli Watçı
 
Üyelik Tarihi: Jul 2011
Mesajlar: 227
Tesekkür et: 11
Bu kullanici simdiye kadar 7 yorumundan 7 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 6
SYSOP will become famous soon enough
Standart

Şans işi..
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
  #4 (permalink)  
Alt 08-30-2012, 12:46 AM
Hayalperest Watçı
 
Üyelik Tarihi: Aug 2012
Mesajlar: 12
Tesekkür et: 0
Bu kullanici simdiye kadar 0 yorumundan 0 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 0
legolas1525 is on a distinguished road
Standart

Macera.>)))
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
  #5 (permalink)  
Alt 11-27-2012, 09:28 PM
Hayalperest Watçı
 
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Mesajlar: 5
Tesekkür et: 0
Bu kullanici simdiye kadar 0 yorumundan 0 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 0
selmaneldem is on a distinguished road
Standart

imkani olan herkesin kesinlikle edinmesi gereken bir tecrube iki kez gittim yine olsun yine giderim
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
  #6 (permalink)  
Alt 01-02-2013, 02:33 AM
ByLyric - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesyonel Watçı
 
Üyelik Tarihi: Feb 2011
Mesajlar: 514
Tesekkür et: 0
Bu kullanici simdiye kadar 15 yorumundan 15 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 7
ByLyric has a spectacular aura aboutByLyric has a spectacular aura about
ByLyric - MSN Üzeri Mesaj Gönder ByLyric isimli Üyeye Skype Üzeri Mesaj Gönder
Standart

Kesinlikle!!!!Hayatta öğrenciyken yapılmayıp pişman olunacak belki de tek şey....
__________________
---wat where amazing happens---http://www.turkishwat.com/image.php?type=sigpic&userid=7507&dateline=1307807  820
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
  #7 (permalink)  
Alt 02-19-2013, 09:20 PM
Acemi Watçı
 
Üyelik Tarihi: Sep 2012
Yaş: 25
Mesajlar: 39
Tesekkür et: 2
Bu kullanici simdiye kadar 0 yorumundan 0 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 0
ipekunal is on a distinguished road
ipekunal isimli Üyeye Skype Üzeri Mesaj Gönder
Standart

herkese tavsiye ediyorum çok iyi bir program
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
  #8 (permalink)  
Alt 05-25-2013, 10:14 PM
Uçuşa Hazır Watçı
 
Üyelik Tarihi: Mar 2012
Yaş: 25
Mesajlar: 105
Tesekkür et: 8
Bu kullanici simdiye kadar 0 yorumundan 0 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 5
deniss is on a distinguished road
deniss isimli Üyeye Skype Üzeri Mesaj Gönder
Standart

Merhaba benim bir sorum olacaktı. Bu sene self olarak programa katıldım geçen seneki işverenimle görüştüm ve tarihleri 17 Haz. -30 eylül olacak şekilde yazmasını rica ettim (Sezonluk bir yer olduğundan, işveren geçen sene 9 eylüle kadar çalıştırmıştı) şimdi sorum şu şekilde gidiş tarihim 18 haziran dönüşümü 8-11 ekim arasında düşünüyordum fakat aklımda bu program max. 4 ay olabilir diye birşey kalmış. Aslı nedir yani Amerikadan işim biter bitmez ayrılmam mı gerekecek tarihler böyleyken?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
  #9 (permalink)  
Alt 05-25-2013, 11:22 PM
Site Yöneticisi
 
Üyelik Tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 5.268
Tesekkür et: 15
Bu kullanici simdiye kadar 342 yorumundan 376 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 10
ozgursum has a reputation beyond reputeozgursum has a reputation beyond reputeozgursum has a reputation beyond reputeozgursum has a reputation beyond reputeozgursum has a reputation beyond reputeozgursum has a reputation beyond reputeozgursum has a reputation beyond reputeozgursum has a reputation beyond reputeozgursum has a reputation beyond reputeozgursum has a reputation beyond reputeozgursum has a reputation beyond repute
ozgursum - MSN Üzeri Mesaj Gönder
Standart

ds 2019 da yazan is bitis tarihinden itibren 30 gun daha travel yapma hakkin vardir. Bu vize verilirken size bildirilmis olmali kargoyla.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
  #10 (permalink)  
Alt 05-28-2013, 07:42 PM
Uçuşa Hazır Watçı
 
Üyelik Tarihi: Mar 2012
Yaş: 25
Mesajlar: 105
Tesekkür et: 8
Bu kullanici simdiye kadar 0 yorumundan 0 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 5
deniss is on a distinguished road
deniss isimli Üyeye Skype Üzeri Mesaj Gönder
Standart

teşekkür ederim onu biliyorum pasaportla gelen kağıtta bildirildi ama demek istediğim tüm bu toplam süre 4 ayı geçmemeli diye birşey duydugumu hatırlıyorum aslı var mıdır onu ögrenmek istedim?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tags
ds-2019, job offer, konaklama, nedir?, pasaport, uçak bileti, vize, wat, wat nedir, work and travel, work and travel nedir


Konuyu toplam 5 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 5 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
acil yardım electronic system for travel authorization nedir??!! kilimcnnkoroglu Soru-Cevap Alanı (Yardım Masası) 3 06-14-2011 05:58 PM
NTV Work and Travel Nedir ? BannedUser Basında WAT - Güncel Olaylar 5 02-02-2011 05:46 PM
work and travel nedir... stephen TW Arşiv 7 03-08-2009 12:24 PM
Work and Travel gercek manada nedir? Work and traveli yasamış biri zaxurani TW Arşiv 41 08-11-2008 06:09 PM
Work and Travel Nedir? shinoda Soru-Cevap Alanı (Yardım Masası) 0 01-23-2007 05:57 PM