MemberPanel

TW - Sponsor

TW - Sponsor
TW - Sponsor
TW - Sponsor

Soru-Cevap Alanı (Yardım Masası) TW Danışmanlarının sorularınızı yanıtladığı alan

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
  #1 (permalink)  
Alt 08-19-2010, 05:31 PM
Hayalperest Watçı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2009
Mesajlar: 13
Tesekkür et: 0
Bu kullanici simdiye kadar 0 yorumundan 0 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 0
black_pena is on a distinguished road
black_pena - MSN Üzeri Mesaj Gönder
Standart J1 vizesi ve 2 yıl kuralı

Arkadaşlar ben 24 haziran 2010 dan beri buradayım ve J1 vizemde 2 yıl kuralı var.Herhangi bir burs kredi vs. birşey almadım Türkiye de ancak iki durumum var

-Askerliğimi henüz yapmadım ve tecilim 2 ay sonra bitiyor yaşım 21
-Yüksekokulumdan henüz mezun olmadım alttan dersim var

bunlar bana bi engel teşkil edermi ve tam olarak bu kuralı kaldırmak ne kadar zamanımı alır benim?Eğer süreç devam ederken benim vizem biterse ülkeden çıkmak zorunda kalırsam uğraştığım ettiğim ve verdiğim para boşuna mı gider?

Teşekkürler.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
  #2 (permalink)  
Alt 08-19-2010, 06:54 PM
Deneyimli Watçı
 
Üyelik Tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 156
Tesekkür et: 0
Bu kullanici simdiye kadar 0 yorumundan 0 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 10
thepassenger is on a distinguished road
Standart

Arkadas yorum yapmis belki yardimci olur sanada:

http://www.turkishwat.com/work-trave...sin-yanit.html
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
  #3 (permalink)  
Alt 08-19-2010, 07:57 PM
Hayalperest Watçı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2009
Mesajlar: 13
Tesekkür et: 0
Bu kullanici simdiye kadar 0 yorumundan 0 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 0
black_pena is on a distinguished road
black_pena - MSN Üzeri Mesaj Gönder
Standart

O arkadaşın anlattığı şeyler sana inandırıcı geldi mi?Bana gelmedi bütün millet ne diye uğraşıyo o zaman madem 2 yıl kuralı önemli değil
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
  #4 (permalink)  
Alt 08-19-2010, 08:26 PM
Deneyimli Watçı
 
Üyelik Tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 156
Tesekkür et: 0
Bu kullanici simdiye kadar 0 yorumundan 0 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 10
thepassenger is on a distinguished road
Standart

Ufak bir arastirma sonucu bulunabilecek bir bilgi bu zaten. Sitede yorum yazanlarin bir cogu deneyimlerini paylasiyor. Inanmak zorunda degil kimse.Benim tavsiyem durumunu, Turkiye'nin washington konsolosluguna bir mail atarak aciklayabilirsin. Gayet yardim sever insanlar. Burada da bazi bilgiler bulabilirsin, inanip inanmamak sana kalmis artik

Başvuru İşlemleri

J-1 vize değişikliği için ilk önce başvurulması gereken kurum ABD makamları yani Department of State, Waiver Review Division'dir. İlgili Makamın internet adresi:

http://www.travel.state.gov/visa/tem...294.html#types

T.C. Vaşington Büyükelçiliği Konsolosluk Şubesinin ABD Makamları'na yapacağınız başvuru ve işlemlerinizin gelişimiyle herhangi bir alakası ve bilgisi bulunmamakta olup, konuyla ilgili sorularınızı ilgili ABD Makamı'na yöneltmeniz gerekmektedir. Adı geçen makam tarafından verilecek olan dosya numarasının (Case File Number) Konsolosluk Şubemize yapacağınız başvurunuzda bildirilmesi gerekmektedir. Bu numara, evrakınızı State Department Waiver Review Division'a gönderilecek olan No Objection mektubunuz ve zarfında belirtilmek üzere kullanılacaktır.Türk Hükümeti'ne yapılacak olan başvuru, ABD genelinde sadece T.C. Vaşington Büyükelçiliği Konsolosluk Şubesi aracılığıyla yapılmaktadır. Başvuru için göndermeniz gerekli belgelerin listesi aşağıda verilmiştir.

Gerekli Belgeler:

1. Dilekçe * (4 Kopya)
2. Nüfus cüzdanınızın fotokopisi (önü ve arkası aynı sayfaya çekilmiş ve kesilmemiş) (4 Kopya)
3. Data Sheet /DS-3035 (Waiver Review Division'a doldurup gönderdiğiniz Data Sheet'in fotokopilerini gönderebilirsiniz-eğer elinizde kopyaları yoksa yeniden doldurabilirsiniz) (2 Kopya)
4. IAP 66 /DS-2019 formlarınızın okunaklı fotokopileri -lütfen tarih sırasına göre birbirinin aynı 2 ayrı grup yapınız çünkü bu gruplar 2 ayrı makama gönderilecektir.(2 Kopya)
5. Varsa, 'Third party barcode page' (2 kopya)
6. 5 dolarlık pul (veya hızlı posta için 25 dolarlık pul ve International Express Mail zarfı)


*J-1 vizenizin değiştirilebilmesi ile ilgili olarak T.C. Vaşington Büyükelçiliği Konsolosluk Şubesine hitaben yazacağınız dilekçede aşağıdaki hususların belirtilmesi gerekmektedir. Dilekçenin belli bir standardı olmayıp, aşağıdaki sorulara açıkca cevap vermesi önemlidir. Lütfen dilekçenizi bilgisayarda yazınız ve çıktısını imzalamayı unutmayınız.

Dilekçe:

· Türkiye'de en son ayrıldığınız yüksekokul
· Resmi veya özel bir Türk kuruluşu tarafından ABD'ye gönderilip gönderilmediğiniz, gönderildiyseniz kuruluşun adı
· Türkiye'de herhangi bir kuruma mecburi hizmet, burs karşılığı para ve benzeri bir yükümlülüğünüzün olup olmadığı, varsa buna ilişkin detaylar
· Bağlı bulunduğunuz askerlik şubenizi belirterek, askerlik hizmetinizi yapıp yapmadığınız (askerlik belgenizi göndermenize gerek yoktur)
· Var ise, katıldığınız mübadele programlarının isim, tarih ve numaraları
· Var ise, "INS" tarafından size ayrılan "Alien Registration" numaranız · ABD'ye ilk giriş yaptığınız yer ve tarih
· ABD'deki adres ve telefon numaranız, EMAIL adresiniz (sizinle yapılacak yazışmalar email yoluyla yapılacaktır)
· Department of State, Waiver Review Division tarafından verilmiş "Case File" numaranız. (lütfen koyu renkli -bold- ve doğru yazınız)

İşlemlerin Akışı Hakkında Bilgi

Başvurunuz Konsolosluk Şubemiz tarafından incelenip tüm belgelerin eksiksiz ve okunaklı olması halinde, evrakınız Dışişleri Bakanlığımıza (Konsolosluk Vize Dairesi Başkanlığına) postalanmaktadır.

Evrakınız, Dışişleri Bakanlığı tarafından ilgili kurumlara (YÖK, MEB, Maliye Bakanlığı, bağlı bulunduğunuz kurum veya üniversite gibi) iletilmektedir. Bu kurumların, J-1 vizenizi değiştirebilmeniz için hakkınızda verecekleri olumlu veya olumsuz cevap Dışişleri Bakanlığı'na bildirilecek, ve adıgeçen Bakanlık tarafından Konsolosluk Şubemize iletilecektir. Bu işlemler ortalama 2-3 ay veya bazı koşullarda daha uzun sürebilmektedir. Dışişleri Bakanlığı J-1 vizelerindeki 2 yıl kuralının kaldırılması işleminde karar mercii olmayıp, sadece bir aracı bakanlıktır. Başvurunuza verilecek yanıta ne Vaşington Büyükelçiliği Konsolosluk Şubesi'nin ne de Dışişleri Bakanlığı'nın herhangi bir etkisi yoktur. Dışişleri Bakanlığı'ndan cevabın geç gelmesi, çoğunlukla kurumunuzun gerekli yazıyı göndermemiş olmasından kaynaklanmaktadır. Böyle durumlarda kurumla temasa geçilmesi gerekmektedir.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Cevabın Gelmesi

Dışişleri Bakanlığı'ndan J-1 vizenizdeki 2 yıl kuralının kaldırılmasına itiraz olmadığını belirtir OLUMLU CEVAP (No Objection Letter) alındığında sözkonusu yazı, Konsolosluk Şubemiz tarafından ilgili ABD Makamları'na (State Department, Waiver Review Division) iletilecek ve size de bu yazımızın bir örneği email ekinde gönderilecektir. Bu yazının ABD Makamlarına gönderilmesiyle işlemlerinizin T.C. Hükümeti ile ilgili kısmı bitmiş olup, bundan sonraki işlemleri yine ABD Makamları'ndan takip etmeniz gerekmektedir. J-1 vizenizdeki iki yıl kuralını kaldırma talebinize OLUMSUZ CEVAP geldiği takdirde, talebinizin reddedilme sebebini açıklayıcı mektup adresinize postalanacak ve daha sonra vize değişikliği için sizden talep edilen koşulları yerine getirebileceğiniz ihtimali hesaba katılarak dosyanız açık tutulacaktır. Başvurunuza Türkiye'den gelecek olan yanıtın olumsuz olması pek çok sebebe bağlı olmakla beraber, en sık rastlanan nedenler arasında kurumunuza olan mecburi hizmet yükümlülüğünüz veya aldığınız bursu geri ödeme koşulları gelmektedir. Bu şartların yerine getirilmesi halinde, "Hakkınızda Olumsuz Cevap Veren Kurum" tarafından Dışişleri Bakanlığı'na J-1 vizenizdeki 2 yıl kuralını kaldırabileceğinizi belirtir olumlu yanıtın gönderilmesi gerekmekte olup Konsolosluk Şubemize yeni bir başvuru yapmanıza (yeni dosya açtırmanıza) ihtiyaç yoktur. Hakkınızda olumsuz cevap gelmesi halinde ABD Makamları'na herhangi bir bilgi gönderilmeyecektir.
Taahhütname:

HERHANGİ BİR KURUMDAN BURS ALDIYSANIZ (geri ödemekle yükümlü iseniz), burs aldığınız kurumla aldığınız bursun geri ödemeleri hususunda anlaşmanız ve sizden talep edecekleri koşullarda taahhütname yaptırmanız gerekmektedir. Bu taahütname konusundaki tüm detayları burs aldığınız kurum belirleyecektir.

J-2 vizeleri: ABD Makamları, J-2 vizelerini J-1 vizesi sahiplerine refakat/eşlik edecek aile yakınlarına vermektedir. Dolayısıyla, J-2 vizesi sahiplerinin, J-1 vizesi hamilinden bağımsız hareket etmeleri mümkün değildir.

J-2 vizesi sahiplerinin kendi adlarına waiver başvurusu yapabilecekleri koşullar ABD Dışişleri Bakanlığı'nın yukarıdaki web sayfasında bulunmaktadır. Bu koşullara uymayan J-2 vizesi sahiplerinin bireysel olarak başvuru yapmamaları önemle belirtilir. ABD Makamları'nın bu tür başvuruları dikkate almadıkları hususunda emsallere rastlanmıştır. Eksik gönderilen başvurularınız işleme konulmadan iade edilecektir.

Başvurunuzdan sonra meydana gelebilecek adres değişikliklerinden Büyükelçiliğimizi yazılı olarak haberdar etmeniz önemle rica olunur.

Waiver işleminin dışında J-1 ile alakalı (J-1 vizesi süre uzatımı vb.) başka herhangi bir işlem yapılmamaktadır. Bu tür sorularınız için lütfen ABD yetkilileriyle temasa geçiniz.

Başvurunuzu Göndereceğiniz Adres:

Turkish Embassy/Consular Section
J-1 Vize Değişikliği
2525 Massachusetts Ave. NW
Washington D.C. 20008

Emai: konsolosluk@turkishembassy.org

Sorularınız için emaili tercih ediniz.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
  #5 (permalink)  
Alt 08-20-2010, 12:45 PM
Hayalperest Watçı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2009
Mesajlar: 13
Tesekkür et: 0
Bu kullanici simdiye kadar 0 yorumundan 0 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 0
black_pena is on a distinguished road
black_pena - MSN Üzeri Mesaj Gönder
Standart

tesekkurler verdigin bilgiler icin ama sordugum tam olarak bu degil ben nasil kaldirilacagini degil kaldirirken karsilacagim sorunlar hakkinda bilgi istiyorum
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
  #6 (permalink)  
Alt 08-20-2010, 01:40 PM
Wat Profesörü
 
Üyelik Tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 620
Tesekkür et: 11
Bu kullanici simdiye kadar 0 yorumundan 0 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 10
neo-kimyager is on a distinguished road
Standart

mezunforum u okursan orada baya geniş bilgi var ve de bu kuralı kaldıranların tecrübeleri var. okumuştum zamanında baya zor bir süreç olmalı. türk konsolosluğu falanla da uğraşman gerekiyor. bir de buiş aylar sürüyor. hemen kısa sürede olacak, kısa bir işlem değil.
__________________
Fırsat bulduğunda çılgınlık yapmayan, bilge olamaz.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ingiltere Vizesi mr_usa Amerikan ve Diğer Ülke Vizeleri 0 12-01-2009 10:40 PM
j1 vizesi ile kaç ay kalınabilir 4 mü 5 mi anyhow Vize ve Pasaport Süreci 26 04-07-2009 02:54 PM
italyan vizesi ibo_cakr Vize ve Pasaport Süreci 5 01-06-2009 08:39 PM
şengen vizesi çelebi Amerikan ve Diğer Ülke Vizeleri 3 05-16-2007 11:12 AM
WAT vizesi J-1 hati Vize ve Pasaport Süreci 10 04-08-2007 10:36 PM