MemberPanel

TW - Sponsor

TW - Sponsor
TW - Sponsor
TW - Sponsor

Soru-Cevap Alanı (Yardım Masası) TW Danışmanlarının sorularınızı yanıtladığı alan

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
  #1 (permalink)  
Alt 06-08-2010, 04:29 AM
Deneyimli Watçı
 
Üyelik Tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 199
Tesekkür et: 0
Bu kullanici simdiye kadar 0 yorumundan 0 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 9
casanova21 is on a distinguished road
Standart f1 ile izinsiz çalışma

Benim merak ettiğim bir konu var.J1 vizesi ile gidenler 2. işi bulabiliyor da neden F1 ile gidenler çalışma izinleri olmadıkları için iş bulamıyorlar.Yani J1 ile gidenler, çalışma izinlerini sadece şirketin verdiği işte kullanmak zorunda değiller mi_? İkinci iş yasal oluyor mu_? Eğer yasal değilse neden işverenler J1 lı öğrencilere iş veriyorda neden F1 lı öğrencilere iş vermiyor.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
  #2 (permalink)  
Alt 06-08-2010, 04:31 AM
TW Üstün Hizmet Watçısı
 
Üyelik Tarihi: Mar 2009
Yaş: 31
Mesajlar: 932
Tesekkür et: 0
Bu kullanici simdiye kadar 0 yorumundan 0 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 8
tufanoglu0535 is on a distinguished road
Standart

sokratesin önermeleri gibi , hadi cevapla azuhazu
__________________
and i wonder, if you ever wondered the same. and i still wonder..
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
  #3 (permalink)  
Alt 06-08-2010, 04:31 AM
Efsane Watçı
 
Üyelik Tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 1.280
Tesekkür et: 0
Bu kullanici simdiye kadar 2 yorumundan 2 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 9
manhattan is on a distinguished road
Standart

Adi ustunde J1 calisma vizesi, F1 ogrenci vizesi. Eger F1 vizesi alanlara calisma izni verilmis olsaydi herkes onu alip abd de calisirdi. Ki alinca 5 yillik aliyorsun. Ucuzundan bi okula yazil. Okula gitme devamli calis.
__________________
Sometimes memories can kill...
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
  #4 (permalink)  
Alt 06-08-2010, 04:34 AM
Deneyimli Watçı
 
Üyelik Tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 199
Tesekkür et: 0
Bu kullanici simdiye kadar 0 yorumundan 0 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 9
casanova21 is on a distinguished road
Standart

Alıntı:
manhattan´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Adi ustunde J1 calisma vizesi, F1 ogrenci vizesi. Eger F1 vizesi alanlara calisma izni verilmis olsaydi herkes onu alip abd de calisirdi. Ki alinca 5 yillik aliyorsun. Ucuzundan bi okula yazil. Okula gitme devamli calis.

tamam da J1 ile giden adam kafasına göre istediği işte çalışsın o zman.Benim bildiğim çğrencinin şirketin verdiği işte çalışmak zorunda olduğudur.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
  #5 (permalink)  
Alt 06-08-2010, 04:44 AM
Üstad
 
Üyelik Tarihi: Jul 2008
Mesajlar: 2.584
Tesekkür et: 2
Bu kullanici simdiye kadar 28 yorumundan 29 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 14
azuhazu is a jewel in the roughazuhazu is a jewel in the roughazuhazu is a jewel in the roughazuhazu is a jewel in the rough
Standart

Alıntı:
casanova21´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
tamam da J1 ile giden adam kafasına göre istediği işte çalışsın o zman.Benim bildiğim çğrencinin şirketin verdiği işte çalışmak zorunda olduğudur.
Oyle birsey yok,sana vize saglayan isverenin isinde calistigin surece J1 vizesinde ikinci iste calisabilirsin.Teknik olarak F1 vizesinde de calisabiliyorsun.Yani sadece okul icerisinde.Aynen TR de calisildigi gibi.Bildigim kadariyla H vizesinde ikinci bir iste yasal olarak calismak yasak.Ayrica Amerikada sen calismak istedikten sonra yasal olmayan yollada calisabilir sana essek muamelesi yapacak cok kisi bulunabilir.Nede olsa adamlara mahkumsun, F1 vizen var ama calisma iznin yok artik uc-bes dolara calisacaksin mecburen.
__________________
Peki.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
  #6 (permalink)  
Alt 06-08-2010, 04:46 AM
Efsane Watçı
 
Üyelik Tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 1.280
Tesekkür et: 0
Bu kullanici simdiye kadar 2 yorumundan 2 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 9
manhattan is on a distinguished road
Standart

Alıntı:
casanova21´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
tamam da J1 ile giden adam kafasına göre istediği işte çalışsın o zman.Benim bildiğim çğrencinin şirketin verdiği işte çalışmak zorunda olduğudur.
ISten kovulunca zaten kafana gore is ayarliyorsun, istedigin isde calisiyorsun. Yada buradayken kendin bireysel olarak is ayarlayabilirsin.

Illa sirketin verdigi iste calisma zorunlulun yok. Ama giderken is garantinin olma zorunlulugu var.

Is bulamazsan ne olacak turkiyeye mi doneceksin. Isin garantisini kimse veremez sana.
__________________
Sometimes memories can kill...
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
  #7 (permalink)  
Alt 06-08-2010, 07:32 AM
Deneyimli Watçı
 
Üyelik Tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 156
Tesekkür et: 0
Bu kullanici simdiye kadar 0 yorumundan 0 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 9
thepassenger is on a distinguished road
Standart

F-1 vizesi ile kampus icinde 20 saatten fazla olmamak kaydiyla calisabiliyorsun. J-1 vizesine farkli bir yasal sinirlama getirilmediginden vizeyi alma surecinde kontratinin oldugu firmada calismak kosuluyla baska bir ikinci iste de YASAL olarak calisma sansin var. F-1 in calisamamasi gayet normal. Arada amac farki var. Biri WORK and travel, digeri STUDENT. Bu yuzdendirki universitelere kabul alirken essek yukuyle hesabi olan birinin size sponsor olmasini istemektedirler.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
  #8 (permalink)  
Alt 06-08-2010, 08:33 PM
Deneyimli Watçı
 
Üyelik Tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 199
Tesekkür et: 0
Bu kullanici simdiye kadar 0 yorumundan 0 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 9
casanova21 is on a distinguished road
Standart

Alıntı:
azuhazu´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Oyle birsey yok,sana vize saglayan isverenin isinde calistigin surece J1 vizesinde ikinci iste calisabilirsin.Teknik olarak F1 vizesinde de calisabiliyorsun.Yani sadece okul icerisinde.Aynen TR de calisildigi gibi.Bildigim kadariyla H vizesinde ikinci bir iste yasal olarak calismak yasak.Ayrica Amerikada sen calismak istedikten sonra yasal olmayan yollada calisabilir sana essek muamelesi yapacak cok kisi bulunabilir.Nede olsa adamlara mahkumsun, F1 vizen var ama calisma iznin yok artik uc-bes dolara calisacaksin mecburen.

Ben mezun oldum.eğer wat ile gidersem 3 ay sonra donmek zorunda kalırım.Benim amacım 1 yıldan fazla kalmak orda.Bu yüzden f1 ile gidiyorum.Yanımda goturceğim para 1000 dolar.Bu yüzden 1 ay içinde iş bulmak zorundayım.gecen yıldan social number war.ona güveniyorum.Aksi halde 1 ay sonra donmek zorunda kalacam yada ny a gidip pedicap yapacam.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
  #9 (permalink)  
Alt 06-09-2010, 01:27 AM
Üstad
 
Üyelik Tarihi: Jul 2008
Mesajlar: 2.584
Tesekkür et: 2
Bu kullanici simdiye kadar 28 yorumundan 29 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 14
azuhazu is a jewel in the roughazuhazu is a jewel in the roughazuhazu is a jewel in the roughazuhazu is a jewel in the rough
Standart

Arkadasim, diyelim aldim F1 vizeni gittin okuluna basladin.Sonra sosyal guvenlik numarana guvenip calisirim diyorsun.Sosyal guvenlik numaranin olmasi senin calisabilecegin anlamina gelmiyorki.Hadi diyelim bir is buldun numarani verdin adamlara,gocmenlik burosundakiler yapisir yakana hemen.Hem F1 vizen var hemde sanki yasalmissin gibi numarani verip calismaya basliyorsun.Umarim anlamissindir ne demek istedigimi, yoksa basin iyi bir belaya girer yani.Eger wata gidersen belki ordayken kendine internship isi bulabilirsin olmadi parayla sirkete basvurursun amerikadayken.
__________________
Peki.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
  #10 (permalink)  
Alt 06-09-2010, 02:31 AM
Efsane Watçı
 
Üyelik Tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 1.280
Tesekkür et: 0
Bu kullanici simdiye kadar 2 yorumundan 2 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 9
manhattan is on a distinguished road
Standart

Alıntı:
azuhazu´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Arkadasim, diyelim aldim F1 vizeni gittin okuluna basladin.Sonra sosyal guvenlik numarana guvenip calisirim diyorsun.Sosyal guvenlik numaranin olmasi senin calisabilecegin anlamina gelmiyorki.Hadi diyelim bir is buldun numarani verdin adamlara,gocmenlik burosundakiler yapisir yakana hemen.Hem F1 vizen var hemde sanki yasalmissin gibi numarani verip calismaya basliyorsun.Umarim anlamissindir ne demek istedigimi, yoksa basin iyi bir belaya girer yani.Eger wata gidersen belki ordayken kendine internship isi bulabilirsin olmadi parayla sirkete basvurursun amerikadayken.
Benim gittigim okulda F1 vizesiyle gelipde calisan bi cok kisi vardi. Hatta turklerin %70 i calisiyordu. Bi arkadasda ssn number i olan birinin kartiyla calisiyordu.

Risk var ama Nyde yakalanmak biraz zor gibi. Gerci pedicap olunca bazen hatali yerde surunce falan polis kimlik soruyor. O zaman yakalanirsin
__________________
Sometimes memories can kill...
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu toplam 3 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çiftlikte Çalışma ACİL ashenshuger Diğer İş Seçenekleri 9 10-28-2010 01:43 AM
Yardımmm.. Sponsor CCİ ve Çalışma Şartları... fbsertac Soru-Cevap Alanı (Yardım Masası) 7 05-08-2009 12:35 AM
amerikada çalışma başlığı baran156 Soru-Cevap Alanı (Yardım Masası) 2 03-12-2009 06:53 PM
2 işte çalışma.. fbsertac Self WAT ve 2.İş Seçenekleri 5 02-08-2009 05:55 PM
Amerika’da çalışma BarisMT Work and Travel Önemli Bilgi Arşivi 13 09-23-2008 02:17 PM