MemberPanel

TW - Sponsor

TW - Sponsor
TW - Sponsor
TW - Sponsor

Amerika'da İş, Yaşam ve Eğitim Amerika'daki iş seçenekleri, olanakları, getirileri ve daha birçok ilgili konu bu alandan.

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 05-13-2008, 12:11 AM   #1 (permalink)
Site Yöneticisi
 
Üyelik Tarihi: Mar 2008
Okul:
EGE ÜNİVERSİTESİ
Danışmanlık Firması:
İlgim Yok
Bulunduğu Eyaletler:
AK-UT-NY-CA-AZ-NV-WA-NH-ME-MA-FL-Tijuana (Mexico) | Israel | Germany | France | Netherland
Gideceği Eyalet:
N/A
ABD'de Çalışacağı Şirket:
N/A
Havayolu Şirketi:
Uçmuyorum
Mesajlar: 5.152
Tesekkür et: 0
Bu kullanici simdiye kadar 49 yorumundan 65 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 10 break has a reputation beyond reputebreak has a reputation beyond reputebreak has a reputation beyond reputebreak has a reputation beyond reputebreak has a reputation beyond reputebreak has a reputation beyond reputebreak has a reputation beyond reputebreak has a reputation beyond reputebreak has a reputation beyond reputebreak has a reputation beyond reputebreak has a reputation beyond repute
break - MSN Üzeri Mesaj Gönder break - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Standart Amerikan Vatandaslığı Nasil Alınır ?


Gocmen ve Gocmen Olmayan Vizeler

Amerikan vatandasi olmayan herkes Birlesik Devletlere girmek icin vize almaniz
gerekmektedir. Bu vizeler iki gruba ayrilir, gocmen vizeleri ve gocmen olmayan
vizeler. Gocmen vizeleri surekli kalmak icin basvuranlara verilir, gocmen olmayan vizeler gecici bir sure icin kalmak isteyenlere verilir.

Amerika disinda elciliklere basvurarak alinan gocmenlik vizesi ile Amerika ya kalmak icin gelebilirler. Amerika icinde gocmenlik vizesi icin, yasal olmayan gocmenler,
gecici isciler, yabanci ogrenciler,ve iltica edenler, Vatandaslik ve Gocmenlik burosu USCIS den gocmen vizesine basvurabilirler. Gocmenlik vizesi alanlar otomatikmen calisma izni yesilkart alma hakkina sahip olurlar.

Gocmenlik vizelerinde belirli sinirlamalar olup olmadigina gore iki gocmen vizesi
cesidi vardir. Sinirlamasi olmayan gocmen vizeleri Amerikan vatandasinin yakin aile uyeleri, cocuk, anne baba, ve esine ve eski Amerikan vatandaslarina verilir. Bu vizeye 21 yasinin altinda ve evlenmemis cocuklar katilabilir. Esiniz icin de gecerli ve surekli evlilige sahip olmaniz gerekir.

Sinirlamali gocmen vizeleri, aile veya isyeri sponsorlugu ile veya loto ile gelenleri icerir. Yesil kart her yil yapilan bir cekilis ile yaklasik 55000 kisiye Amerika da calisma izni dagitilmasidir.

Gocmen olmayan vizeler 20 kategoriye ayrilir. A diplomatlar icin, B gecici ziyaretciler icin, C gecis yapanlar icin, D guverte uyeleri, E yatirimcilar icin, F ogrenciler icin, G uluslararasi organizasyon temsilcileri icin, H gecici calisanlar icin, I yabanci basin mensuplari icin, J karsilikli anlasmalar ile gelen ogrenciler, M akademik olmayan
ogrenciler icin, N ozel gocmenlerin aile ve cocuklari icin, O olagandisi kabiliyetleri bulunanler icin, P Unluler ve sanatcilar icin, Q kulture degisim programlari ile
gelenler icin, R din gorevlileri icin, ayrica TN, NAFTA ve NATO ya ayrilan vizeler vardir.

Andorra, Australia, Austria, Belgium, Brunei, Denmark, Finland, France, Germany, Iceland, Ireland, Italy, Japan, Liechtenstein, Luxembourg, Monaco, The Netherlands, New Zealand, Norway, Portugal, San Marino, Singapore, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, and the United Kingdom vatandaslari Visa Waiver programi ile 90 gun sure ile vize almaksizin Amerikaya giris yapabilirlir.

Gocmenlik Yasalarindaki Degisiklikler

PERM denilen ve Isci Certifika Programi ile yeni kanunlar 28 Mart 2005 itibari ile yururluge girdi. PERM ile isci piyasasina kaliteli isci saglama gorevini Department of Labor dan alip Isverenin sirtina yuklemektedir. PERM in yururluge girmesi ile
"Labor Certificate" daha onceden 2 yil surerken simdi 2 ayda saglanabilecek. US Department of Labor sadece uygun ucretin belirlenmesinde rol oynayacak. Onceki yasalara bagli devam eden davalar ya eski yasalar ile ya da yeniden basvuru
yapilarak yeni yasalar ile karara baglanacak. Yaklasik 300 sayfa uzunlugunda olan PERM yasalari oldukca karmasik oldugu icin bir Avukat araciligi ile basvurularin
yapilmasi yararli olacaktir. Section 245i altinda bulunan illegal gocmenler
disindakiler bu yasadan fayda elde edemeyecekler.

H-1B Profesyonel Calisma Vizesi 2007 mail yili itibari ile artik yeni basvurulari
kabul edilmeyecek. Basvuru halinde olanlarin basvurulari kabul edilecek ve isleme konacaktir. H1-B basvurulari ise baslamadan 6 ay once yapilmalidir. $1500 basvuru ucreti ya isveren ya da basvuru yapan tarafindan odenmelidir.

Vizelere basvuru USA icinde yapilamaz sadece Amerika disindaki Amerikan
Elciliklerinde gerceklestirilebilir. Daha onceden H, E, L gibi vizeler pasaportun State Department e gonderilmesi ile uzatilabiliyordu, artik uzatilamayacak. Ancak bazi diplomatik vizeler hala uzatilabilir.

I-130 Family Petitions artik onceden kabul edilmeyecek. Daha onceden yillar
oncesinden yapilan ve kabul edilen basvurular artik simdi zamani gelince
yapilabilecek. Onceden yapilmis Relative Petitions, (Family 1st, Family 2A ve 2B, Family 3 ve Family 4 basvurulari) kabul zamani gelene kadar bekletilecek. Fakat Amerikan vatandaslarinin birinci derece akrabalari (Immediate Relatives) icin bekleme listesi yoktur, bu basvurular zamani geldiginde hemen kabul edilecektir.Amerika'da yasayan birisi artik F-1 vizesine Amerika icinde basvuramayacak. Ancak Airport/Border Inspector e Amerika icinde okula baslamayi planladigini bildirirse basvurabilir. Amerika ya ziyaretci vizesi ile gelenler Amerika'da okula baslama planlari oldugunu UC Consulate ye belirtirlerse vizelerine "Potential Student" ibaresi yazilabilir ve boylelikle F1 degisimi US icinde yapilabilir.

Arap ve islam ulkelerinden gelenler ozellikle gelis nedenleri ve gecmisleri
arastirilacaktir.Daha onceden Sinirdaki veya Havaalanindaki gorevliler ozellikle Business Class vizelerde bazi kucuk sorunlari gormemezlikten gelebilirler idi. Artik en kucuk bir sorun var ise kisi Amerika'ya kabul alamayacaktir.

Homeland Security Act in Aralik 2002 de kabul edilmesinden sonra kurulan
Department of Homeland Security yurtici guvenlik birimlerini denetleyerek daha etkin calismasini amaclamaktadir. Immigration and Naturalization Service (INS) diye bildigimiz Gocmenlik Burosunun adi the Bureau of Citizenship and Immigration Services (BCIS) olarak degistirildi ve Homeland Security Department e baglandi.

Daha onceden Amerika'ya vizesiz ve pasaportsuz giris yapabilen Ingiliz Kralligi
ulkeleri ve Kanada vatandaslari artik Amerika'ya girmek icin pasaport ve bize
almalari gerekmektedir.

E-1, E-2 Treaty veya L-1 intra-Company Status ile Amerikada bulunanlarin esleri (yani E-1, E-2 veya L-2 vizesi sahipleri) artik Employment Authorization Document (EAD) icin basvurduklari takdirde calisma izni almabileceklerdir. Cocuklarin calisma izni yoktur.

Section 245i 1998 oncesi Amerika'ya yasal veya yasal olmayarak giris yapmis
kisilerin ve yasal olmayarak Amerika'da yasamis kimselerin Gocmenlige veya
Calisma iznine basvurmasina izin veren bir yasadir.

LIFE Act ile artik 1998 oncesi artik 2001 oncesi olarak degistirilmistir. Section 245i
Green Kard degildir. 245i ye basvurabilmek icin ya bir isyeri tarafindan kabul
edilmis gocmenlik durumu ya da birinci derece akrabalik nedeni ile kabul edilmis
gocmenlik durumunun bulunmasi gerekmektedir.

LIFE Act, V vizesi ile Yesil kart icin en az uc yil bekleyen aile fertlerinin Amerika ya gelmesine olanak saglamistir. V vizesine basvurmak icin Amerika'ya tekrar giris yapilmasi gerekmemektedir.

Life Act, K vizesi ile Amerikan vatandaslarinin muhtemel eslerinin Amerika'ya
girislerine olanak saglamaktadir. Nisanli vizesi olarak da bilinen K vizesi ile
gocmenlik ve vatandaslik islemleri devam ederken eslerin Amerikaya gelmeleri
saglanmaktadir.


__________________
# Holiday in America; 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel; ____________2011 ...

# Master and Euro Trip; __________________2012 ...

# Working at Philip Morris;_____________2013...


# Sirket magduru olmamak icin lutfen tiklayiniz!

# Havalimanına indikten sonra nasıl gideceğiz? diyorsanız bu konu tam size göre!

break isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
Alt 05-13-2008, 01:08 AM   #2 (permalink)
Site Yöneticisi
 
Üyelik Tarihi: Mar 2008
Okul:
EGE ÜNİVERSİTESİ
Danışmanlık Firması:
İlgim Yok
Bulunduğu Eyaletler:
AK-UT-NY-CA-AZ-NV-WA-NH-ME-MA-FL-Tijuana (Mexico) | Israel | Germany | France | Netherland
Gideceği Eyalet:
N/A
ABD'de Çalışacağı Şirket:
N/A
Havayolu Şirketi:
Uçmuyorum
Mesajlar: 5.152
Tesekkür et: 0
Bu kullanici simdiye kadar 49 yorumundan 65 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 10 break has a reputation beyond reputebreak has a reputation beyond reputebreak has a reputation beyond reputebreak has a reputation beyond reputebreak has a reputation beyond reputebreak has a reputation beyond reputebreak has a reputation beyond reputebreak has a reputation beyond reputebreak has a reputation beyond reputebreak has a reputation beyond reputebreak has a reputation beyond repute
break - MSN Üzeri Mesaj Gönder break - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Standart


Yeni K3 vizesi ile de esler ve beraberindeki kucuk cocuklar Amerika'ya giris
yapabileceklerdir. K3 basvurulari Amerikan vatandasi es tarafindan ayrica
yapilmalidir. K nisanli vizesinin aksine K3 icin evli olmak zorunlulugu var. K3 e
basvuranlarin Amerika disinda bulunmalari gerekmektedir. Amerika da yasal
olmayarak bulunanlar K3 e basvuramaz. K3 e basvuru Amerika icinde Amerikan
vatandasi es tarafinda olmali, elciliklerde degil. Ancak evlilik Amerika disinda
gerceklesmis ise K3 3 basvuran kimse evliligin oldugu ulkenin elciligine
basvurmalidir. K3 vizesi ayrica calisma hakki da verir.

Gecerli H-1B statusundeki bir isyerinden diger bir gecerli H-1B statusundeki bir
isyerine transfer yeni isverenin Gocmenlik Burosuna basvurusu ile gerceklesir.
H-1B vizesinin isveren degistirilmeden uzatilmasi isverenin mumkun H-1B vize
sayisinin degismesinden etkilenmez.

Amerika icinde yasal olmayarak yasayan bir Yesil Kart talihlisinin Diversity
Lottery Vizesi kabul edilmez. Eger ulkelerine geri donerlerse o zaman yasal
olmayarak kaldigi muddet dikkate alinarak 3 yil veya 10 yil Amerikaya
giremeyecekleri dikkate alinir. Dolayisi ile 6 aydan daha uzun muddetce
Amerika da yasal olarak kalmaya bir kisi Yesil kart kazansa bile elde
edemez.

Amerikaya pasaportu olmadan, sahte belgeler ile veya diger herhangi bir sebep ile vizesi gecerli olmayan bir sekilde giris yapan bir kisi Ulkesin geri dondugunde hayati bir tehlikesi yoksa derhal geri cevirilecektir. Asylum icin basvurularinAmerikaya girisin ilk 1 yilinda yapilmasi gerekmektedir.

Amerika sinirlari icerisinde dogan bebekler Amerikan vatandasligi hakki
Anayasadaki 14. degisiklik ile 1868 de kabul edilmistir. ve degistirilmesi oldukca zordur. Dolayisi ile bu konuda bir degisiklik yoktur.

Gocmenlik ve Vatandaslik

Bu bolumde Amerikada gocmenlik ve vatandasliga gecis ile ilgili bilgileri ve
danisabileceginiz avukatlari bulacaksiniz. Bir yabanci kokenli kisinin Amerikan
vatandasligina gecis surecine "naturalization" denir. Vatandas olarak Amerika
Birlesik Devletleri nin yasalarin uyacaginizi kabul edip karsiliginda devlet
korumasina sahip olacaksiniz.

Vatandasliga gecis sureci oldukca uzun ve karmasik oldugundan bir avukat
tutmaniz ve onun direktifleri dogrultusunda hareket etmenizde yarar vardir. Temel olarak iki sekilde Amerikan vatandasi olursunuz, Amerika topraklarinda dogarak veya Amerikan vatandasi yakin akrabaniz yoluyla. Diger tum durumlarda naturalization surecinden gecmeniz gerekir.

Naturalization surecine katilmak icin bazi yasal sartlari sagliyor olmaniz
gerekmektedir. Bu sartlar, fiziksel olarak 5 yil surekli olarak (esi dolayisi ile vatandas olanlar icin bu sure 3 yildir) Amerika da bulunma ve yasama sarti, bu sart ile 5 yilin en az iki bucuk yilinda fiziksel olarak Amerikada yasamak gerekmektedir. Bu sure icerisinde herhangi bir adli olaya karismamaniz ve ahlaki olarak iyi karaktere sahip bir yasam surmeniz gerekmektedir.

Diger sart, yasinizin en az 18 olmasi gerekmektedir. 18 yasindan kucuk iseniz
Amerikan vatandasi olan aileniz sizin icin basvurabilir ve 5 yil yasamak zorunda degilsiniz.

Inglizce konusma, anlama, yazma ve okumaniz olmali. Ayrica Amerikan tarihi ile ilgili bir testten de gecmeniz gerekmektedir. Bu testten gecemezseniz tekrar girebilirsiniz. Ayrica Amerikan yasam sistemi kavramaniz ve anayasaya ve her turlu kanun ve kurallara karsi olmamaniz ve kabullenmeniz gerekmektedir. Bu sure sonunda yemin toreni ile anayasaya bagli kalacaginiza dair yemin etmeniz istenecektir.Vatandaslik ile sahip olacaginiz bazi haklar, oy kullanma, devlet islerinde calisabilme, Cocuklarinizi da vatandas yapabilmedir.


__________________
# Holiday in America; 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel; ____________2011 ...

# Master and Euro Trip; __________________2012 ...

# Working at Philip Morris;_____________2013...


# Sirket magduru olmamak icin lutfen tiklayiniz!

# Havalimanına indikten sonra nasıl gideceğiz? diyorsanız bu konu tam size göre!

break isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
Alt 05-13-2008, 02:04 AM   #3 (permalink)
Wat Profesörü
 
Üyelik Tarihi: Mar 2008
Okul:
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Bulunduğu Eyaletler:
virginia beach
Gideceği Eyalet:
Newyork
ABD'de Çalışacağı Şirket:
İşsiz
Havayolu Şirketi:
Air France
Mesajlar: 666
Tesekkür et: 0
1 mesajda 1 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 7 stephen is on a distinguished road
Standart


eyv kanka saol bilgiler için. gerci bunlar ii haberler deil biraz canımı sıktı yaa


stephen isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
Alt 05-13-2008, 10:43 AM   #4 (permalink)
Üstad
 
Üyelik Tarihi: Feb 2008
Okul:
Yeni Mezun
Danışmanlık Firması:
İlgim Yok
Bulunduğu Eyaletler:
MA,ME,NH,NY,NJ,CT,VT-ONTARIO
Gideceği Eyalet:
NY-MA
ABD'de Çalışacağı Şirket:
SouthBeach Cafe
Havayolu Şirketi:
THY (Turkishwat ayrıcalığıyla ucuza)
Mesajlar: 2.133
Tesekkür et: 0
Bu kullanici simdiye kadar 6 yorumundan 10 tesekkür aldi
Tecrübe Puanı: 10 Roma will become famous soon enoughRoma will become famous soon enough
Standart


eline saglik.


__________________
Şirket Seçim Yönergesi
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ


BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE
Roma isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Alıntı İle Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Amerikadan satmak için getirilecek en mantıklı şey ve nerden alınır motto44 TW Alışveriş Merkezi 25 08-20-2012 09:34 PM
California Oceanside nasil bi yer? Roma California (CA) 1 03-18-2008 09:25 PM
virginia da nasil konaklarim? szr Konaklama Şeçenekleri 11 03-04-2008 04:32 AM
Turist vizesi nasıl alınır? turkogluvo Soru-Cevap Alanı (Yardım Masası) 2 02-15-2008 12:47 AM
background check nedir nasıl alınır? fatih26 DS Formları, SSN, Sevis ve Taxback 5 07-26-2007 04:39 PM


Tüm Saatler GMT +3. Saat: 05:47 PM .


Powered by vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.2 PL2
Yurt Dışı Öğrenci Platformu TWaT
Copyright © 2006 - 2015, www.turkishwat.com. Tüm hakları saklıdır. Lisanslı ticari bir markanın, yazılımını kullanmaktadır. İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan turkishwat.com forum adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. turkishwat.com hakkında hukuksal anlamdaki bildirimlerinizi ve şikayetlerinizi admin@turkishwat.com adresi üzerinden iletişim kurarak bizlere iletebilirsiniz. Yapılan tüm bildirimler işleme alınır ve en geç 7 gün içinde ilgili kanun maddeleri ve yönetmelikler çerçevesinde avukatımız veya yönetimimiz aracılığıyla cevaplanır.
    Summer Work and Travel | Westline - Sponsor